Hoteluri, cazare, harti, turism, hotel, litoral, munte, harta rutiera
 
Google
Hoteluri Andorra
Hoteluri Austria
Hoteluri Belgia
Hoteluri Bosnia Hertegovina
Hoteluri Croatia
Hoteluri Cipru
Hoteluri Danemarca
Hoteluri Elvetia
Hoteluri Finlanda
Hoteluri Franta
Hoteluri Germania
Hoteluri Grecia
Hoteluri Irlanda
Harti
Agentii de turism
Vremea in Romania
Prefixe telefonice
Constanta
Mamaia
Eforie Nord
Eforie Sud
Costinesti
Neptun
Saturn
Jupiter
Venus

 


JURNAL DE VACANTA - GHIDURI TURISTICE - GHID FINLANDA

FINLANDA Finlanda, harta Finlanda, cazare Finlanda, hoteluri Finlanda, Finlandei, Harta, harti, harta rutiera a Finlandei
Harta  Finlanda Capitală : Helsinki
Populaţie : 5.214.512 locuitori
Limbi vorbite : finlandeză şi suedeză
Finlanda in Europa  
Când e bine să mergi : în iulie – august, când vremea e cea mai caldă şi ai soare la miezul nopţii ; de la sfârşitul lui ianuarie până la începutul lui mai, pentru maratonuri de schi de calutate excelentă.
Când nu e bine  să mergi : între noiembrie şi martie, dacă nu-ţi place să schiezi sau să faci baie în apa îngheţată după ce ai ieşit dintr-o saună fierbinte.

FINLANDA

Schiul şi alpinismul sunt activităţile favorite în cea mai puţin îmbânzită sălbăticie europeană.Aceste lucruri ar explica de ce finlandezilor li se pare că o saună de 75 grade este rece şi 25 de grade afară este vreme extreme de caldă. Pentru cei care preferă o abordare cosmopolită, Helsinki oferă destule delicii arhitectonice şi artistice. Oraşul Turku, fosta capitală este cel mai vechi oraş din Finlanda.

Finlanda - Sediul Nokia ATRACŢII PRINCIPALE :
Muzeul de Artă Contemporană Kiasma, Helsinki.
Această clădire din centrul oraşului Helsinki este atât de uimitoare(cu scheletul exterior construit din oţel strălucitor) încât te va momi înăuntru cu siguranţă. Interiorul high-tech îşi merită preţul biletului, chiar dacă instalaţiile experimentale nu-şi merită chiar toate banii.
Polul Nord :
Chiar dacă Rovaniemi este la câteva sute de km de Polul Nord, aici şi-a aşezat Moş Crăciun supermagazinul (unde altundeva ar fi găsit un asemenea loc, dacă nu aici) şi aici îşi ţine echipa de spiriduşi care răspund la scrisorile copiilor şi fac poze.
Malul Stockmann din Helsinki :
Nu ai cum să-l ratezi.Este cel mai mare supermagazin din Europa,care vinde tot ce ai nevoie şi foarte multe din lucrurile de care nu ai nevoie.
Gara din Helsinki :
Acest terminal care arată ca o platformă industrială, proiectată de arhitectul Eliel Saarinen, în 1914, este văzut ca marea capodoperă a acestuia.
Catedrala Uspenski din Helsinki :
Domurile în formă de cepe colorate în verde ale acestei catedrale ortodoxe creează unele dintre cele mai interesante lucruri de văzut, dacă ajungi în Helsinki pe apă. Înăuntru este plin de icoane, tămâie şi coruri slavone care marchează atmosfera.

ACTIVITĂŢI ALTERNATIVE :

Helsinki Rovaniemi
Încearcă să te scufunzi în apa îngheţată :

 Dacă îţi place să faci scufundări, s-ar putea să-ţi placă chestia asta: tai o gaură în gheaţă şi te scufunzi în apa albăstruie de sub gheaţă(care are o vizibilitate excelentă). Când este foarte frig(asta înseamnă – 20 grade, conform standardelor finlandeze), îţi va trebui o saună fierbinte prin apropriere.Nu atât pentru a te încălzi, cât şi pentru a putea să-ţi scoţi echipamentul de pe tine, care îngheaţă lipit de corpul tau.
Plimbă-te prin Parcul Lemmenjoki :
 Acestui parc naţional finlandez merită să-i fie acordată mai mult decât o plimbare scurtă de o zi.Cele mai bune drumeţii din Laponia – râuri, peisaje artistice, cascade – te aşteaptă, dar pentru a ajunge acolo trebuie să depui mai mult efort decât un mers în pas de plimbare. Un autobuz de poştă, care ajunge până la Innari, sau cu un taxi de apă de la Kutlala sunt suficiente.
Asistă la o cursă de reni :
Finlandezii neînfricaţi nu călăresc pe reni către Polul Nord, dar se întrec în curse de care cu reni. Inchingaţi în schiuri scurte, chiar în spatele unui ren înhămat, aceştia urlă şi-l biciuiesc ca într-un Ben Hur artic. Iarna aceste curse se ţin în întreaga Finlandă, de multe ori pe străzi închise special pentru acest scop, în oraşele mici.
Dă o tură cu un plug de zăpadă sau cu snowmobilul prin Laponia :
Dacă te îndrepţi iarna către Finlanda, nu poţi decât să te bucuri de vreme.Încalţă-te cu nişte rachete de tennis high-tech şi ţin-te bine în timp ce o iei la sănătoasa peste râuri îngheţate şi păduri acoperite de zăpadă călare pe un snowmobil.
Transport :
Transportul normal du trenul este destul de convenabil şi acoperă ţara cel mai bine pe rutele nord – sud.Şi dacă poţi găsi mai mult de 2 călători care se îndreaptă către acelaşi loc ca şi tine, puteţi cumpăra un bilet de tren pentru grupuri şi primi o reducere de 20 %. Autobuzele asigură transportul est – vest şi au punctele de legătură cu trenurile.

EVENIMENTE IN FINLANDA  :

Solstiţiul de vară :
Cel mai mare eveniment al anului este privat şi trebuie să faci cunoştinţă cu un finlandez care să te invite să petreci ziua cu el. Majoritatea oamenilor se îndreaptă către căsuţele cochete de la ţară unde fac focuri de tabără şi sărbătoresc consumând cantităţi considerabile de alcool. Mijlocul lui iunie.

Festivalul de Jazz de la Pori :
Acest festival anual atrage muzicienii cei mai prestigioşi în clădirile vechi ale fabricilor de pe malul râului Kokemaenjoki. În cadrul acestei trataţii de o săptămână se desfăşoară peste 100 de concerte, dar va trebui să dai cu pumnii şi coatele pentru a prinde un loc printre cei 130.000 de spectatori.Sfârşitul lui iulie.
Festivalul de Operă de la Savonlinna :
Cel mai vestit festival finlandez se ţine la castelul medieval Olavinnlinna. Sunetele scenei de operă ţin o lună întreagă. Începutul lui iulie.
Campionatul de “Cărat neveste”, Sonkajarvi :
Cel mai bine mediatizat eveniment finlandez este Campionatul de « Cărat neveste ». Finlandezii îşi leagă nevestele pe spate şi fug cu ele de-a lungul unei curse cu obstacole lungi de 250m, bătându-se să scoată cel mai bun timp.Câştigătorul primeşte greutatea în bere a nevestei sale.Începutul lui iulie.

Dacă iţi plac frigul, sporturile extreme, să simţi cum îţi creşte adrenalina ăn sânge….nu rata sa petreci cîteva zile innoptate sau însorite permanent in FINLANDA !
  
Autor:
Gevat Monica Denise
©2007 Creative Eye SRL

Cazare in Finlanda :
Helsinki    
Zurich

Harti Finlanda:
Harta Rutiera a Finlandei Harta Finlanda Rute Auto Europa
Harta Rutiera Finlanda
Harta  Finlanda
Harta Rutiera
Harti orase Finlanda:
Harta Espoo
Harta Helsinki
Harta Vanta

Vremea in Finlanda: - temperaturi actuale - actualizate din ora in ora

Helsinki
Vasa

              

Google
Destinatii de vacanta - informatii, harti, vremea, cazare la hoteluri:
HOME | HARTI
| TURISM , CAZARE | GHIDURI TURISTICE
Web Design