Hoteluri, cazare, harti, turism, hotel, litoral, munte, harta rutiera
 
Google
Hoteluri Andorra
Hoteluri Austria
Hoteluri Belgia
Hoteluri Bosnia Hertegovina
Hoteluri Croatia
Hoteluri Cipru
Hoteluri Danemarca
Hoteluri Elvetia
Hoteluri Finlanda
Hoteluri Franta
Hoteluri Germania
Hoteluri Grecia
Hoteluri Irlanda
Harti
Agentii de turism
Vremea in Romania
Prefixe telefonice
Constanta
Mamaia
Eforie Nord
Eforie Sud
Costinesti
Neptun
Saturn
Jupiter
Venus

 


JURNAL DE VACANTA - GHIDURI TURISTICE - GHID DANEMARCA

DANEMARCA  
Harta Danemarca Capitală: Copenhaga
Populaţie: 5.413.392 locuitori
Limbi vorbite: daneză(faroeză şi groenlandeză)
Monedă: coroana daneză
Venit mediu anual: 25.798 euro
Danemarca in Europa  

Când e bine să mergi: mai – august, când zilele sunt suficient de lungi pentru a te putea bucura de perioadele de vreme bună.
Când nu e bine să mergi: De la mijlocul lui octombrie până în martie când vremea este mohorâtă şi rece cu mai multă lapoviţă decât zăpadă.
Buget zilnic minim: 34 euro

DANEMARCA

Danemarca este plină de surprize,cum ar fi cea pe care a produs-o cântăreţul şi balerinul ce a devenit unul din cei mai apreciaţi povestitori (Hans Christian Andersen).Sau Nordul ţării,unde se află cel mai mare deţert european.O fi Danemarca cea mai mică dintre ţările scandinave,dar e mai greu de aşezat într-un colţ decât un luptător de greco-romane...
Are aceleaşi reguli sociale ca şi Norvegia şi Suedia şi adoptă aceleaşi preţuri de alcool şi percepţii ale restului Europei.Face legătura destul de interesant între ţările nordice şi vecinii lor central-europeni.
Cele trei mase de uscat care alcătuiesc cea mai mare parte a ţării ( Seeland, Fionia şi Iutlanda – peninsula care este legată de Germania) îşi au propriile sensibilităţi.Iutlanda, probabil este cea mai diferită, cu dealuri verzi şi văi unduitoare.Nord+estul peninsulei este ocupat de plaje fantastice,unele fiind atât de plate,largi şi compacte încât poţi merge cu maşina sau bicicleta pe ele.

Copenhaga,cea mai mare şi ieftină capitală a ţărilor scandinave,este explorată cel mai eficient şi frumos călare pe o bicicletă. Singurul lucru mai grozav decât arhitectura sunt oamenii.Cum spune Bill Brzson în cartea sa Neither There, “Fiecare fară nici o excepţie, este tânăr,proaspăt spălat,sănătos,blond şi incredibil de arătos.Ai putea să faci întreg catingul pentru o reclamă la Pepsi in 15 secunde.”

ATRACŢII PRINCIPALE :
Legoland :
Aceste bucăţele de plastic care se unesc prin apăsare acu devenit mult mai sofisticate decât erau cândva,dar simplitatea rămîne cea mai interesantă calitate şi o vizită la locul lor danez de naştere ar trebui să-ţi împlinească visele din copilărie al unui orăşel de Lego liliputan.

Ribe :
Nu trebuie să fii un istoric înflăcărat pentru a te lăsa vrăjit de cel mai vechi oraş din Scandinavia.Acest oraş târg din anul 700 d.Hr aproape că arată anii pe care îi are pentru că a ferit de modernizare, în mare parte din cauza declinului economic.dacă oraşul în sine nu seamană destul cu un muzeu, mergi la Ribes Vikinger (Centrul Viking) la Sud de oraş.

Castelul Kronberg, Helsingor :
Acest castel a devenit vestit în momnetul în care Shakespeare a aşezat acţiunea din Hamlet ţn castelul Elsinore(Helsingor în daneză).Nu contează că adevăratul Hamlet în castelul Elsinore(Helsingor în daneză).Nu contează că adevăratul Hamlet era fiul unui pirat de pe Iutlanda şi trăia pe unele dintre insulele Mors,povestea asta aduce mai mulţi turişti,oricum. Şi castelul aşezat pe un promontoriu deasupra mării este destul de impresionant.

Mica Sirenă, Copenhaga :
Poate cea mai mică de statură dintre atracţiile turistice daneze,această statuie stă în varful unei mici stânci la intrarea în portul din Copenhaga îţi atrage un număr imens de vizitatori(şi cam tot atât de multe ilustrate vândute). Sirena,sculptată după eroina lui hans Christian Andersen, deşi şi-a pierdut capul de mai multe ori, şi-a găsit propria cale.

ACTIVITĂŢI ALTERNATIVE :
Încearcă cu piciorul “Nunta apelor” :
   În cea mai mare parte a Danemarcei – la comunitatea de artişti din Skagen poţi – poţi închiria o bicicletă şi pedala 4 km către nord până la farul de la Grenen, unde poţi sta în cel mai Nordic punct al ţării, cu un picior în Marea Kattegat şi cu celălalt în Marea Skagerrak, privind înspre orizont, unde acestea se contopesc…

Mergi cu bicicleta pe Fionia :
Stai la ferme si castele,şi după o zi lungă în şa (şi dacă bugetul îţi permite) încearcă unul dintre restaurantele gourmet din zonă...

Fă windsurf în Danemarca :
Puţini turişti sunt zburataciţi de vântul danez, dar acesta este unul din motivele pentru care ar trebui să faci lucrul acesta. Întraba-l mai bien pe campionul mondial la windsurf, danezul Bjorn Dunkerbeck. Aceste lagune interioare sunt perfecte pentru începători şi marea deschisă pentru profesioniţti şi avansaţi.Cu peste 7300 de km de coastă,există destule locuri de unde poţi alege.

COSTURI :
O fi Copenhaga cea mai ieftină dintre capitalele scandinave, dar aceasta nu spune prea multe pentru că de obicei campingurile gratuite sunt des întâlnite în Norvegia şi Suedia, chestie care taie cam 60% din costuri. Ceea ce este ieftin, comparativ cu alte preţuri din Nord, este alcoolul. Dacă stai în campinguri şi îţi găteşti singur mâncarea,poţi trăi din aproximativ 17-21 euro pe zi.
Ajungi la 34 euro pe zi pentru o cameră la un hostel şi cam la 50+60 euro dacă stai într-o cameră privată ţi mănânci la restaurante ieftine.

CAZARE IN DANEMARCA:
Hostelurile sunt cu câţiva euro mai ieftine decât în Suedia,dar acesată diferenţă este de obicei aplicabilă numai în cazul camerelor de cămin cu mai multe paturi, care costă cam 19 euro. O cameră dublă la un hostel cu baie proprie costa 75 euro.Cel mai bun mod de-a găsi este în părţi mai nevoiaşe ale oraşelor. Poţi găsi şi locuri la ferme,cu foarte puţini bani.
CAZARE DANEMARCA

Mâncarea şi băutura :
Vei vedea că majoritatea locurilor de cazare oferă şi mic dejun inclus în preţ. Dacă nu este inclus,în general este un chilipir. Chilipiruri pentru masa de prânz pot fi găsite foarte uşor cu mai puţin de 8 euro.Pentru masa de seară, poate cea mai bună alegere este masa de la hostel, chiar dacă asta înseamnă doar o bucătărie în care îţi ărepari singur mâncarea.O masă hrănitoare şa un restaurant nu va costa sub 17 euro.

 TRANSPORT :
Danemarca este înţesată de trenuri,iar cele câteva zone care nu au serviciu feroviar au servicii foarte prompte şi bune de autobuz.În Copenhaga poţi să-ţi închiriezi o bicivletă de la hostel.Dacă vei folosi transportul în comun mai mult,cardul Copenhaga îţi va fi de mare folos,acesta îţi facilitează şi intrarea gratuită la muzee.

EVENIMENTE :

Festivalul de Roskilde :
În fiecare an, trupele rock daneze (şi nord-europene) cele mai cunoscute pornesc un pelerinaj care aduce oameni din toate colţurile Europei în acest loc care se află la 30 de minute de Copenhaga.Săptămâna de festival începe cu sunete de tunet şi nu se opreşte oricât de tare ar ploua.Campingurile şi plimbările prin noroi sunt incluse în preţul biletului.La sfârşit de iunie sau început de august.
Festivalul de Jazz de la Copenhaga :
În fiecare vară, yece yile mulţi dintre cei mai cunoscuţi cântăreîi de jazz se întâlnesc pentru a pune în cap întreaga capitală.
Festivalul de la Arhus :
Bufoni,jongleri,arcaşi,trubaduri,participanţi la turnir şi mii de vizitatori invadează orăşelul Arhus pentru nouă zile de distracţie vikingă şi giumbuşlucuri.(Prima sâmbătă din septembrie).

Aşa că ori că este roker ,ori că esti jazzist, ori că pur şi simplu îţi place să călătoreşti…în drumul tau prin lume nu uita sa faci un popas si în această mică si fumoasă ţară !

Autor:
Gevat Monica Denise
©2007 Creative Eye SRL

Cazare in Danemarca :
Copenhaga Kastrup Frederiksberg
Copenhaga Kastrup Frederiksberg
Cazare Danemarca

Harti Danemarca:
Harta Rutiera a Danemarcei Harta Danemarca Rute Auto Europa
Harta Rutiera
Harta  Danemarca
Harta Rutiera

Harti orase :
Harta Alborg
Harta Copenhaga
Harta Esbjerg
Harta Frederiksberg

Vremea in Danemarca : - temperaturi actuale - actualizate din ora in ora

Alborg
Copenhaga
Esbjerg 
Frederiksberg 
Odense
Click for Esbjerg, Denmark Forecast
Click for Frederikshavn, Denmark Forecast  
Google
Destinatii de vacanta - informatii, harti, vremea, cazare la hoteluri:
HOME | HARTI
| TURISM , CAZARE | GHIDURI TURISTICE
Web Design