Hoteluri, cazare, harti, turism, hotel, litoral, munte, harta rutiera
 
Google
Hoteluri Andorra
Hoteluri Austria
Hoteluri Belgia
Hoteluri Bosnia Hertegovina
Hoteluri Croatia
Hoteluri Cipru
Hoteluri Danemarca
Hoteluri Elvetia
Hoteluri Finlanda
Hoteluri Franta
Hoteluri Germania
Hoteluri Grecia
Hoteluri Irlanda
Harti
Agentii de turism
Vremea in Romania
Prefixe telefonice
Constanta
Mamaia
Eforie Nord
Eforie Sud
Costinesti
Neptun
Saturn
Jupiter
Venus

 


JURNAL DE VACANTA - GHIDURI TURISTICE - GHID CROATIA

CROATIA  
Harta Croatia Capitala : Zagreb
Populaţie : 4.497.000 locuitori
Limba : Croata
Moneda : Kuna (kn)
Venit mediu anual : 8848 euro

Croatia in Europa  

Când e bine sa mergi : Mai – Iunie şi septembrie, pentru a evita aglomeraţia de la Marea Adreatica
Când nu e bine sa mergi : Iulie şi august, când e cald, scump, şi mare agloeraţie de turişti. Cel mai bine e sa eviţi perioada asta, în afara cazului în care mergi la Festivalul de muzica clasica de la Zagreb, Festivalul de Vara.
Buget zilnic pe zi : 29 euro

CROATIA

CroatiaCroaţii au reuşit sa-şi ţina ascunsa de public extraordinara zona de coasta datorita comuniştilor şi razboaielor din fosta Iugoslavie.
Acum când este o destinaţie sigura, calatorii şi-au dat seama ca vis-a-vis de supradezvoltata coasta italiana, este mult mai placuta coasta Croaţiei, şi mult mai ieftina.
Oraşe precum Solin, Rab, Rovinj, Pula şi insule cum ar fi Korcula şi Mijet au devenit locuri de joaca pentru cei ce apreciaza puritatea. Ma rog, puritatea şi salbatacia prin comparaţie.
Cel mai bun mod de-a te înfrupta din minunaţii este la bordul unui iaht, dar daca nu-ţi poţi permite un asemenea vas, probabil ca nu vei avea acest a în mâneca.Mulţi alpinişti vin în Croaţia , unde sunt cîteva staţiuni de schi în partea continentala- deşi croaţii înşişi merg la schi în Slovenia sau Austria.
Numai câteva zone mai au înca seminţele razboiului în ele,dar turismul normal nu te va purta în orice caz într-acolo, de regula, toate atracţiile sunt în capitala sau de-a lungul coastei.

ATRACŢII PRINCIPALE IN CROATIA:
                                                                        
Dubrovnik :
Bombardamentul din 1991 al Dubrovnikului, lânga graniţa de Sud, ar fi trebuit sa-i trimita la închisoare pe viaţa pe cei responsabili.
Din fericire, aceasta bijuterie arhitectonica veche de mai bine de 1300 ani a fost reconstruita piatra cu piatra şi arata mai bine ca niciodata.
Palatul lui Diocleţian de la Split :
Ai crede ca cele mai frumoase ruine romane se afla în Italia, dar aceste ramaşiţe de piatra din Sudul Slpitului se afla sigur in Top10.Acestea sunt tot ce a mai ramas din casa de vacanţa a Împaratului roman Diocleţian.

Turnul Lotrscak din Zagreb :
Centrul medieval al Capitalei Croaţiei, Zagreb, îţi ia ochii şi nimic nu-ţi va da o privelişte mai frumoasa decât vârful acestui turn de aparare de la poarta la Sud de Split, pretinde a fi locul de naştere a lui Marco Polo.Chiar daca asta o fi adevarul , chiar daca nu, tot merita sa vizitezi  aceasta insula-încearca sa-ţi imaginezi insuliţele greceşti înainte de a avea mai mulţi turişti decât localnici, cam aşa arata Korcula.Daca poţi ajunge, asista la Moreska-un dans al sabiilor datând din secolul al XII-lea.  

ACTIVITĂŢI ALTERNATIVE :

Fa baie în pielea goala în Marea Adriatica :
Croaţia este vestita pentru ca şi-a deschis braţele catre nudişti sau naturişti – eufemismul folosit pentru a-i desemna. RAB este insula în care tradiţia fundului gol a luat naştere în anii ’30, dar locurile catre care trebuie sa te îndrepţi în yilele noastre sunt Valalta, aproape de Rovinj, Koversada, lânga Vrsar şi Porec, în peninsula Istria.
Nota: Barbaţii single nu sunt primiţi fara o legitimaţie de la Federaţia Internaţionala a     Nu diştilor .Nu te îngrijora sunt multe plaje neoficiale de nudişti în Croaţia. Pentru a fi singuranţa, veyi sa nu fii prima persoana dezbracata de pe plaja.
Scufunda-te în apele din jurul Insulei Mijet :
Chiar daca racoroasa Adriatica ofera ape mai puţin interesante decât cele tropicale, inventatorul echipamentului de scufundari, francezul Jacques Cousteau, a numit apele din jurul Insulei Mljet (de lânga Dubrovnik) *unul dintre cele mai frumoase locuri pentru scufundari din lume*. S-ar autea sa peste foarte puţin timp sa fie necesar sa stai la cozi intermenabile pentru a vedea coralii.

Urca pe Anica Kuk :
Interiorul continental al Croaţiei este atât de muntos pe cât de plata este coasta.Rute bune pentru urcat pornesc din Zagreb şi Split, dar, pentru amatorii de senzaţii tari, mergi la Paklenica, lânga Zadar (între Rijeka şi Split) pentru a urca pe faţa muntelui Anica Kuk taiata drept şi înalta de 350m.

Costuri :
Iugoslavia comunista era un loc ieftin pentru calatorii din vest, dar vremurile s-au schimbat şi preţurile au crescut, chiar daca Croaţia nu se aproprie nici pe departe de Norvegia şi Elveţia. Fii pregatit sa cheltuieşti cam 29 euro pe zi pentru a supravieţui.Adauga 20 euro pentru a-ţi mai îndulci puţin şederea.daca ajungi la 66 euro pe zi, traieşti pe picior mare.Ca întotdeauna, locurile turistice şi oraşele mari te scutura bine de bani.
Vei observa ca preţurile turistice sunt afişate an euro, dar recalculate în Kuna ,la preţul de schimb al zilei, când vine vremea sa plateşti.

Cazare :
Nu e la fel de oeftin,pe cât era mai demult, dar cu un ochi iute şi deştept poţi ajunge la 12-16 euro pe noapte.Întreaba la biroul turistic de camere la gazde croate, care sunt mai ieftine,sunt foarte multe şi poate fi chiar amuzant sa stai acolo, daca dai peste cine trebuie. Exista si sute de campinguri ieftine pe toata coasta Croata.
CAZARE CROATIA

Mâncare şi bautura :
Ţi-ar trebui cam 8 euro pe zi pentru a fi la adapost de subnutriţie şi rabdatul de foame. Poţi economisi bani, daca cumperi cel puţin una din mesele zilei de la chioşc de pe strada. Placinte cu umplutura de brânza (burek) îţi vor ţine de foame pentru câteva ore.La supermarket te poţi înarma cu lucrurile de baza dar daca te duci la piaţa pentru aceleaşi produse proaspete primeşti experienţa culturala gratis...

Transport :
Trenurile sunt convenabile, daca poţi gasi unul care sa te duca exact unde vrei. Caile ferate sunt destul de puţine şi permisul Eurali nu este valabil în aceasta ţara(deşi permisul InterRail, care include Zona D, este).
Autobuzele sunt mijloace de transport mai folosite(trebuie facute rezervari dianinte, în timpul verii, pe rutele cele mai cunoscute de-a lungul coastei).
Busabout nu este valabil în Croaţia,dar Euroline circula aici.Totuşi daca te plimbi pe caosta, feribotul este o opţiune buna.
În Zagreb, biletele de autobuz şi tramvai costa 1 euro de la şofer ţi 90 de cenţi de la chioşcurile de ziare.Un permis pentru o zi intreaga este de 18 euro.
În Dubrovnik, un bilet de autobuz costa 1,35 euro de la ţofer si 1 euro de la chioşcurile de ziare.

EVENIMENTE :

Carnavalul de la Rijeka :
Aproprierea primaverii(sau anticiparea ei) face lucrurile sa se întoarca cu susul în jos de peste o suta de ani.Localnicii costumaţi defileaza pe strazi, sperie spiritele necurate,sarbatoresc scaparea lor de sub turcii cotropitori şi în general, se distreaza copios.Ianuarie- februarie

Festivalul Verii din Spilt :
Teatrul Naţional Croat monteaza câte un spectacol grandios din 1954 încoace şi în fiecare vara se desfaşoara o varietate de concerte,spectacole de dans,spectacole e opera şi expoziţii ale artiştilor croaţi şi internaţionali.
Mijlocul lui Iulie pâna la mijlocul lui august.

Festivalul Internaţional de Papuşi – Zagreb :
Ori îţi plac ori te sperie de moarte….
Vara, papuşile zburda libere prin Zagreb.Cînd nu mergi la un spectacol, poţi vedea expozişii de marionete sau poţi învaţa cum sa-ţi confecţionezi una.
Toate spectacolele sunt arbitrate de doua jurii, unul format din experţi şi unul format din copii.
Daca nu eşti un fan, macar fii fericit ca acestea nu se mai joaca în esperanto…

Aşa ca ia-ţi iubita, iubitul sau  familia si fa un tur de drumeţii prin Croaţia ...     
  
Autor:
Gevat Monica Denise
©2007 Creative Eye SRL

Cazare in Croatia :
Zagreb Split Dubrovnik
Zagreb Split Dubrovnik
Cazare Croatia

Harti Croatia:
Harta Rutiera a Croatiei Harta Croatia Rute Auto Europa
Harta Rutiera
Harta  Croatia
Harta Rutiera

Vremea in Croatia : - temperaturi actuale - actualizate din ora in ora

Dubrovnik
Pula
Rab
Split
Zagreb
Click for Zagreb, Croatia Forecast  

              


Google
Destinatii de vacanta - informatii, harti, vremea, cazare la hoteluri:
HOME | HARTI
| TURISM , CAZARE | GHIDURI TURISTICE
Web Design