Hoteluri, cazare, harti, turism, hotel, litoral, munte, harta rutiera
 
Google
Hoteluri Andorra
Hoteluri Austria
Hoteluri Belgia
Hoteluri Bosnia Hertegovina
Hoteluri Croatia
Hoteluri Cipru
Hoteluri Danemarca
Hoteluri Elvetia
Hoteluri Finlanda
Hoteluri Franta
Hoteluri Germania
Hoteluri Grecia
Hoteluri Irlanda
Harti
Agentii de turism
Vremea in Romania
Prefixe telefonice
Constanta
Mamaia
Eforie Nord
Eforie Sud
Costinesti
Neptun
Saturn
Jupiter
Venus

 


JURNAL DE VACANTA - GHIDURI TURISTICE - GHID BELGIA SI LUXEMBURG

BELGIA  
Harta Belgia - pozitionarea Belgiei in Europa BELGIA:
Capitală : Bruxelles
Populaţie : 10.348.276 locuitori
Limbi oficiale : flamandă, franceză şi germană
Monedă : euro
Venit mediu anual : 23.500 euro
Belgia in Europa  

LUXEMBURG

Harta Luxemburg - pozitionarea Luxemburg in Europa

LUXEMBURG :
Capitală : Luxemburg
Populaţie : 462.690 locuitori
Limbi oficiale: luxemburgheză
Monedă: euro
Venit mediu : 45.000 euro

Luxemburg in Europa  

BELGIA ŞI LUXEMBURG

Când e bine să mergi : Mai – Septembrie, când vremea e cea mai caldă. Din fericire, aglomeraţia nu prea e problemă, in afara oraşului Bruges cel puţin.
Când nu e bine să mergi : Cerul înnorat, pelerinele si umbrelele sunt prezente tot anul, dar în perioada noiembrie – martie acestea sunt scoase la iveală cel mai des.
Buget zilnic minim : 40 euro

Diversitatea culturală a Belgiei dezminte reputaţia pe care şi-a facut-o în rândul turiştilor că ar fi pur şi simplu o ţară bună doar de trecut prin ea. Organismele administrative ale Uniunii Europene au adaugat câteva diversităţi culturale, dar birocraţia uriaşă cu care se confruntă ţara odata cu venirea Eurocraţilor este o problemă de imagine greu de ameliorat.

Belgia are trei limbi oficiale,cea vorbită de poporul valon din sud fiind franceza( 40% din populaţie), apoi flamanda din Nord şi centru (60% din populaţie) şi mici cuiburi de vorbitori de germană pe ici şi colo, pe lângă graniţa de est.
Efectul acestora este o ţară este o ţară divizată (şi bere de cea mai bună calitate precum şi waffeln).

Luxemburgul, cu toate că este destul de mic,încât poate să fie cuprins într-o hartă mică, este o ţară de poveste cu păduri şi sătucuri pitoreşti,care spre deosebire de Belgia,ţine şi cu dinţii de identitatea ei.
În nordul ţării poţi schia, face alpinism şi te poţi delecta cu cascade, râuri, şi castele impunătoare. În sud poţi asista la facerea vinului şi îl poţi şi degusta. Poti ajunge cam în orice punct al ţarii în mai puţin de o oră.

ATRACŢII PRINCIPALE IN BELGIA SI LUXEMBURG:

Cazematele Bock din Luxemburg :
În 1963 d.Hr. Sigefroid, contele Ardenilor, a întemeiat oraşul Luxemburg pe un promontoriu din stâncă,care se numeşte în zilele noastre Bock. Cele mai interesante rămaşiţe ale acestui castel sunt cazematele construite în 1644, care au adăpostit peste 35.000 de oameni în timpul bombardamentelor celui de-al doilea Razboi Mondial. Acest labirint are peste 17 km de pasaje subterane deschise turiştilor.

BRUGES :
Cea mai faimoasă atracţie turistică belgiană este oraşul medieval cel mai bine conservat, Bruges , care iţi dă impresia printr-un muzeu cu exponate din secolul al XII-lea.
Cazare Bruges

GRAND PALACE, BRUXELLES :
Piaţa centrală a capitalei Belgiei este un loc plăcut pentru a-ţi bea cafeluţa sau a lua o masă intimă privind către cele mai frumoase clădiri in stil baroc ale diverselor ghilde. Piaţa,construită în secolul al XII-lea, apare în faţa ochiului turistului ca o descoperire tainică şi intimă.
Clădirea Hotel de Ville (Primăriei) este singura care a supravieţuit bombardamentelor regelui Ludovic al XIV-lea din 1695 şi este deschisa vizitatorilor.

WATERLOO :
În 1815, Ducele de Wellington a scris un mesaj din acest oraş, conform căruia Napoleon fusese învins. Bătălia de la Waterloo(care s-a desfăşurat cel mai mult prin apropriere la Braine*l Alleud) este comentată prinmonumentul Buttle de Lion (Movilla Leului) şi printr-un cântec extrem de cunoscut scris de grupul Abba.

MANNEKEN PIS, BRUXELLES :
Această mică statuie din bronz care reprezintă un băieţel care urinează, sculptată de Jerome Duquesnoy în 1619, are o istorie înceţoşată (unii susţin că acest băieţel a stins un inecdiu cu *treaba mică*),dar oraşul a primit cu braţele deschise acest monument neortodox, din când în când îmbrăcându-l într-unul dintre cele 650 de costume pe care le deţine (care permit urinarea disimulată de acesta). Şi, mulţumită industriei turistice bine dezvoltate, poţi să iei acasă un breloc de chei cu băieţelul care urinează, sau chiar şi desfăcător de sticle de bere, ca să-ţi readucă în minte senzaţia pe care ai simţit-o când ai vazut statuia.

ACTIVITĂŢI ALTERNATIVE :

JOACĂ NIŞTE ŞAH :
Mergi la Le Greenwich, o cafenea demodă veche cunoscută pentru partidele înflăcărate de şah şi testează-ţi abilităţile înfruntând câte un campion local.

ÎNCEARCĂ BEREA LOCALĂ :
Berea belgiană, probabil, conform legii, trebuie băută într-un pahar făcut special pentru ea,cam la acest nivel a ajuns sofisticarea (şi dezvoltarea marketingului) la care sunt belgienii.Multe dintre aceste beri au o concentraţie de alcool mai mare decât a vinurilor. Deci dacă dai pe gât câteva dintre acele sticluţe drăguţe, rişti să nu-ţi mai găseşti drumul spre hotel.Dar dacă guşti doar o sticluţă pe zi, îţi va trebui cam un an să le guşti pe toate.

MERGI LA UN SPA :
Mergi la un Spa, nu orice fel de Spa...ci chiar Spa-ul.De pe vremea romanilor, oraşul Spa este cunoscut ca centru de băi curative.Cei mai bogaţi şi faimoşi oameni din secolul XIV-lea îşi petreceau vremea aici,iar Victor Hugo era de-al casei. Încă mai sunt destule băi în acest oraş, Pouhon Pierre-le-Grand Spa, şi Spa Monopole fiind cele mai cunoscute...

VEZI CUM SUNT TĂIATE DIAMANTELE :
Comerţul cu diamante îşi are inima în Anvers de secole.Pietrele preţioase tranzitează oraşul în mod continuu,dar nu este uşor pentruvizitatori să le vadă. În fiecare sâmbătă, la Muzeul diamantului in Anvers, poţi vedea un tăietor de diamante în acţiune.

COSTURI :
O avea Luxemburgul cel mai mare venit anual pe cap de locuitor, dar nu are preţuri atât de mari ca acelea din Norvegia sau Elveţia. Luxemburgul si Belgia au cam aceleaşi preţuri ca Germania. Poţi supravieţui cu 25 euro pe zi dacă dormi pe bănci în parcuri şi cu cortul, dar cu 40 euro poţi chiar să mănânci câteva mese la restaurant, să vizitezi câteva muzee şi să-ţi cumperi câteva caffe latte care să meargă cu waffeln.

CAZARE :
Hostelurile sunt ieftine în aceasta ţară:(10-15 euro pentru o cameră de cămin cu multe paturi),dar nu sunt prea multe şi unele se umplu în timpul sezonului cât ai zice peşte.
Statul cu cortul e o alternativă demnă de luat in considerare(există un pliant pe care îl poţi lua de la oficiul de turism,care detaliază amplasamentul şi costurile),dar va trebui să te obişnuieşti să faci rezervări dinainte.
Cazare Belgia

Mâncarea şi băutura :
Poţi găsi sandwichuri sub 4 euro şi chiar combinaţia de Kebap şi pizza, dar în general ai de ales între portofelul tău şi papilele gustative...una din două va suferi. O masă normală poate fi găsită sub 16 euro. Mâncarea din partea franceză se poate lua la întrecere cu cea franţuzească, iar cea din partea flamandă se aseamănă cu cea olandeză.

TRANSPORT :        
Pentru că Belgia şi Luxemburg sunt nişte ţări mici şi relativ compacte,tarifele pentru transport sunt destul de mici.Nu există zboruri interne şi externe chiar biroul de turism oficial recomandă trenurile în defavoarea curselor de autobuz inter-orăşăneşti.În oraşele mari există tramvaie, autobuze – singurul metrou se află în Bruxelles, pentru care biletele de 5 şi 10 călătorii îşi merită banii din plin, dacă stai în oraş mai mult de o zi.

EVENIMENTE :
Ziua Naţională a Luxemburgului este pe 23 iunie, dar pt a vedea mai mult decat imnul *Te Deum* de la catedrală şi parada militară,ar fi bine să ajungi în noaptea dinainte pt a vedea parada lampioanelor,artificii uriaşe şi o petrecere monstru.Multe alte oraşe in afara Luxemburgului sărbătoresc această zi cu petreceri şi elemente pirotehnice.

Aşa ca nu ai voie să ratezi aceste puncte turistice...
Fă-ţi timp si vizitează...

Autor:
Gevat Monica Denise
©2007 Creative Eye SRL

Cazare in Belgia :
Brusseles Bruges Antwerp
Brusseles Bruges Antwerp
Cazare Belgia

Harti Belgia:
Harta Rutiera a Belgiei Harta Belgia Rute Auto Europa
Harta Rutiera
Harta  Belgia
Harta Rutiera
Harti orase Belgia:
Harta Bruxelles (Brussel)
Harta Antwerp
Harta Charleroi
Harta Genk
Vremea in Belgia : - temperaturi actuale - actualizate din ora in ora

Antwerp
Brusseles
Charleroi
Genk
Gent
Ostend
Click for Antwerp, Belgium Forecast  
Click for Brussels, Belgium Forecast  
Click for Charleroi, Belgium Forecast  
Click for Genk, Belgium Forecast  
Click for Ghent, Belgium Forecast  

Harta Rutiera Luxemburg Harta Luxemburg Rute Auto Europa
Harta Rutiera
Harta  Luxemburg
Harta Rutiera

 


Google
Destinatii de vacanta - informatii, harti, vremea, cazare la hoteluri:
HOME | HARTI
| TURISM , CAZARE | GHIDURI TURISTICE
Web Design