Hoteluri, cazare, harti, turism, hotel, litoral, munte, harta rutiera
 
Google
Hoteluri Andorra
Hoteluri Austria
Hoteluri Belgia
Hoteluri Bosnia Hertegovina
Hoteluri Croatia
Hoteluri Cipru
Hoteluri Danemarca
Hoteluri Elvetia
Hoteluri Finlanda
Hoteluri Franta
Hoteluri Germania
Hoteluri Grecia
Hoteluri Irlanda
Harti
Agentii de turism
Vremea in Romania
Prefixe telefonice
Constanta
Mamaia
Eforie Nord
Eforie Sud
Costinesti
Neptun
Saturn
Jupiter
Venus

 


JURNAL DE VACANTA - GHIDURI TURISTICE - GHID AUSTRIA

AUSTRIA  
Poziţia geografică :
Harta Austria - pozitionarea Austriei in Europa Austria face parte din categoria  statelor central-europene, fiind amplasată in bazinul mijlociu al Dunării. Prezintă ca vecini in N- Germania, V-Elveţia şi Liechtenstein, in S Italia şi Slovenia
Austria in Europa  
Relieful :
Sub aspect morphologic,Austria este o ţara Montana(alpină)deoarece 65% din teritoriu este situat la peste 600m, iar 35% la peste 1000 m altitudinea medie fiind de 1050m. Relieful montan este dominat de lanţul alpin fromat de Prealpi şi Alpi a căror orientare este E-V.
Cele mai joase areale corespund văii Dunării şi o parte din Câmpia Panonică.


Capitala Austriei
: Viena
Populaţie : 8.175.000 locuitori
Limbă vorbită : germana
Monedă : euro
Venit mediu anual : 24.500 euro

Când e bine să mergi in Austria : Mijlocul lui decembrie- martie pentru schi. Iulie şi august pentru mers pe munte sau iunie când Alpii sunt în floare, aglomeraţia nu este foarte mare şi preţurile n-au ajuns încă de vârf.

Când nu e bine să mergi in Austria : Multe teatre, săli de spectacole sunt inchise în iulie şi august.
Buget minim zilnic : 32 euro

În calitate de ţara-mamă a unor personalităţi, cum ar fi Mozart, Freud, Hitler, şi Arnold (Schwartzeneger), ai putea spune că Austria scoate ce-i mai bun şi ce-i mai rău din oameni in acelaşi timp.
Este unul dintre cele mai stabile state democratice din lume, dar are o bucăţică bună de Alpi pentru cei care vor să-şi pună norocul la încercare.
Ocazii de schi şi de alpinism minunate se găsesc in Vest, pe cînd în Viena găseşti atâta artă imperială încât vezi milioane de oameni cu gura căscată larg.
Lucrurile pe care cleptomanii de habsburgi nu au reuşit să le şterpelească de la statele vasale au fost făcute la comandă de mânuţele lor, acţiune care face ca muzeul Kunsthistoriches (Muzeul de Arte frumoase) să aibă una din cele mai mari patru colecţii de artă din lume.
Există foarte mult Klimt si Schiele, dar şi destui maeştri din vechime, cam cât să umpli zeci de săli. Dacă gusturile tale sunt orientate către o parte mai puţin prăfuită a culturii, Austria are de asemenea o comunitate de muzică electronică foarte activă.
Poate că nu este dintre cele mai zăpăcite ţări în ceea ce priveşte muzica,dar se documentează despre această chestiune.

ATRACŢII PRINCIPALE IN AUSTRIA:

Alpii Austriei :
Sute de vârfuri mai înalte de 3000 m vor servi nevoile tale de alpinism.Dacă ai nevoie de ajutorul unui telescaun pentru a urca pe munte,orice sat mai răsărit are măcar jumătate de duzină.

Palatul Schonbrumm, Viena :
Dacă ţi se pare că Palatul Habsburgilor din centrul Vienei e încuiat şi dezorientant, la această *reşedinţă de vară*, construită în 1685 de Împăratul Leopold I îţi vei face o idee despre cum erau cheltuiţi banii contribuabililor de către nobilii vienezi.
Când se aglomerează, ia-o înspre curtea din spate , un parc mai mare decât întregul Monaco.

Peşterile Eisriesenwelt :
Ca într-un frigider uriaş, în aceste peşteri te poţi plimba de-a lungul a 40km de cascade îngheţate şi sculpturi în gheaţă ciudate.Acestea sunt uşor accesibile din oraşul Werfen (care se află la Sud de Salzburg) şi sunt deschise din mai până în octombrie.Chiar şi vara, temperaturile sunt mai mici de 0 grade, aşa că ia-ţi cu tine hanoracul din polar.

Austria Salzburg
Salzburg - ul lui Mozart :

Acest oraş de graniţă vestit nu merită vizitat doar pentru a onora amintirea marelui compozitor ,dar şi pentru că are nişte biserici extrem de drăguţe, plus multă artă de văzut,piaţetele şi...e un rai al ciocolatei...


Cazare Salzburg

Museums Quartier Wien, Viena :
Forma lucrurilor ce vor veni în lumea muzeelor. Complexul vienez de muzee include: Leopold museum(artă austriacă), Kusthalle Wien, Muzeul pentru Copii ZOOM şi Tanzquartier Wien (Noul Centru al Dansului Contemporan).Cu o suprafaţă de 60.000 metri pătrţi acest complex este unul dintre cele mai impresionante mega-muzee din lume.

ACTIVITĂŢI ALTERNATIVE :

Călătoreşte prin Alpi, călare pe o motocicletă :
Drumurile alpine lungi şi întortocheate oferă experienţe inegalabile pe două roţi. Circuitele clasice includ muntele Grossglockner, Silvretta, drumul alpin la mare înălţime, munţii Tauern şi turul zonei Hochschwab.

Schi la Hahnenkammrennen, Kitzbuhel :
Hai să fim serioşi...şansele de-a schia in competiţia adevărată sunt la fel de slabe cum e Claudia Schiffer....dar poţi să faci câteva coborâri de antrenament fără doar şi poate.
Startul se dă la 1665 de metri şi finişul e la 802 metri, iar întregul parcurs se întinde pe 3,3 km.Va trebui totuşi să arunci o privire pe asigurarea de sănătate înainte de-a te aventura...

Trezeşte la viaţă munţii într-un circuit Sunetul Muzicii :
Multe excursii oferite de agenţiile de turism o iau pe urmele paşilor de dans ai familiei von Trapp.Excursiile sunt concentrate în principal pe centrul oraşului Salzburg,dar includ şi vizite la palatele Frohenburg şi Leopoldskron(sau dureroasă) de Kitsch poate fi aranjată cu un tur cu autobuzul pe care poţi să-l găseşti oriunde în oraş.

Fă un curs de Zodelling :
Când eşti în Alpi, deschide gura şi emite cât te ţine gâtul de tare, sunete non-verbale, făcându-ţi mii de alţi prieteni de pe crestele înnvecinate. Încearcă să nu-ţi foloseşti noile abilităţi in centrul Vienei.

Costuri :
Nu fi atât de speriat de dotările de ultimă oră ale austriecilor, nu e chiar atât de scump cum pare la prima vedere.Poţi să supavieţuişti şi cu 32 euro pe zi, deşi nu vei vedea prea mare lucru din ce are să-ţi ofere ţara cu aceşti bani. Plănuieşte să cheltuiesti ceva mai aproape de 45 euro pe zi, în care se vor încadra camera single si masa la un restaurant mai bun, din când în când , mai ales după ce înveţi să identifici cafenelele - magnet care-ţi manâncă jumătate de buget pentru o cafea şi o Sachetorte.
Ca ţi in restul ţărilor germane, banii cash sunt cei care conduc treburile, aşa că evită situaţiile neplăcute, nebazîndu-te întotdeauna pe cartea de credit.

Cazare :
Piaţa pentru cazare va fi o cheltuială mai mare in bugetul tău zilnic. Pentru 37- 49 euro pe noapte, găseşti o cameră dublă într-o pensiune medie, cu încă 16 euro poţi să-ţi faci locuinţa temporară mai plăcută.dacă nu eşti dispus să cheltuiesti atât de mult , un pat într-o cameră de hotel face mai puţin de 16 euro.
Cazare Austria

Transport :
Austria e la fel de bine dotată ca orice altăp ţară vestică ecologistă când vine vorba de transport în comun. Reţeaua feroviară nu este cea mai rapidă din Europa,dar este puctuală şi curată şi panorama este de multe ori extrem de frumoasă.Acolo unde nu mai există trenuri, reţelele Bahnbus şi Postbus te vor purta mai departe. La Viena merita sa-ţi iei cardul Vienna.Pentru mai puţin de 16 euro mergi 72 de ore prin oraş cu metroul,autobuzul sau tramvaiul şi primeşti reduceri la aproape toate muzeele,concertele,şi restaurantele vieneze.

EVENIMENTE :

Balul Imperial, Viena :
Ţinut la Hofburg de Anul Nou,marchează începutul sezonului de baluri din Viena şi nu este o petrecere atât de grozavă precum ai crede, e doar scumpă (50-500 euro).Chiar dacă-l pierzi mai sunt multe alte ocazii de-a valsa până în zori....31 decembrie

Festivalul de la Salzburg :
Dacă muzica clasică este cea care te ţine pe linia de plutire, poţi merge la acest festival de 5 săptămâni.Mozart este, evident, punctul central al Festivalului,mai ales cu venirea a 250-a aniversare de la naşterea compozitorului.,în 2006, dar programul include destule staruri de talie internaţională care cântă alte bucăţi decât cele clasice.

Dacă esti iubitor al muzicii clasice nu rata sa dansezi in ritm de vals, si să descoperi lumea tainică a Marelui Compozitor, Wolfgang, Amadeus Mozart iar asta o poţi face doar vizitând Austria... şi in special Salzburg .

Autor:
Gevat Monica Denise
©2007 Creative Eye SRL

Cazare in Austria :
Viena Innsbruck Salzburg
Viena Innsbruck Salzburg
Cazare in Austria

Harti Austria:
Harta Rutiera a Austriei Harta Austria Rute Auto Europa
Harta Rutiera
Harta  Austria
Harta Rutiera
Harti orase Austria:
Harta Innsbruck
Harta Linz
Harta Viena

Vremea in Austria : - temperaturi actuale - actualizate din ora in ora

Bad Aussee
Bad Ischl
Graz
Innsbruck
Linz
Viena


Google
Destinatii de vacanta - informatii, harti, vremea, cazare la hoteluri:
HOME | HARTI
| TURISM , CAZARE | GHIDURI TURISTICE
Web Design