Hoteluri, cazare, harti, turism, hotel, litoral, munte, harta rutiera
 
Google
Hoteluri Andorra
Hoteluri Austria
Hoteluri Belgia
Hoteluri Bosnia Hertegovina
Hoteluri Croatia
Hoteluri Cipru
Hoteluri Danemarca
Hoteluri Elvetia
Hoteluri Finlanda
Hoteluri Franta
Hoteluri Germania
Hoteluri Grecia
Hoteluri Irlanda
Harti
Agentii de turism
Vremea in Romania
Prefixe telefonice
Constanta
Mamaia
Eforie Nord
Eforie Sud
Costinesti
Neptun
Saturn
Jupiter
Venus

 


HOME EFORIE SUD

   

EFORIE SUD
Despre Eforie Sud

HOTELURI EFORIE SUD
Hoteluri 2**
Hotel Ancora | Hotel Capitol | Hotel Gloria | Hotel Magura
Hotel Riviera | Hotel Suceava | Hotel Crisana
Vile si pensiuni
Vila George Cosbuc


Despre Eforie Sud :
Eforie Sud este o statiune estivala integrata orasului Eforie (9.461 locuitori la 1 iulie 1991), aflata in extremitatea sud-estica a Romaniei, in Judetul Constanta, pe fasia de litoral cuprinsa intre Marea Neagra si Lacul Techirghiol, 6-20 m peste nivelul marii, la 5 km distanta de Eforie Nord si la 19 km distanta de Constanta.
Clima marina cu veri fierbinti (temperatura medie in luna iulie depaseste 22°C), si ierni blande, cu strat subtire de zapada (temperatura medie in ianuarie este de 0°C).
Precipitatii scazute (cca 400 mm anual). Vara, nebulozitatea fiind minima, soarele straluceste 10-12 ore pe zi. Factorii de cura naturala sunt clima marina excitanta, apa marii care este clorata, sulfatata, sodica, magnesiana, hipotonica (mineralizare medie: 15,5 gr).
Tarmul Marii Negre beneficiaza de plaje intinse cu nisip fin, ideale pentru aerohelioterapie si talasoterapie, in vreme ce pe malul Lacului Techirghiol functioneaza o baza de tratament in aer liber unde se pot face impachetari cu namol rece, provenit din lac, si bai in lac.
Eforie Sud
este indicata atat pentru petrecerea vacantei cat si pentru tratamentul unor afectiuni cum ar fi dureri reumatismale, anumite forme de dermatoza, hipotiroidie, limfatism, anemie secundara, rahitism, decalcifiere, slabiciune fizica, stari de dupa fracturi ale oaselor membrelor inferioare, hipoovarism pubertal etc. Aici exista un sanatoriu pentru copii cu afectiuni reumatologice, cu regim permanent, care trateaza indeosebi slabiciunea fizica si rahitismul. In 1992, statiunea si-a recapatat vechiul nume - Carmen Sylva.
Eforie Sud este situata intre lacul Techirghiol si Marea Neagra. Acest lucru face posibila atat cura heliomarina cat si cea cu namol.Plaja este in lungime 2.5 Km, cu latimi variind intre 50-150 m.Baile cu namol sunt recomandate in afectiuni reumatologice ale sistemului osos,dermatologice. Statiunea Eforie Sud dispune de numeroase unitati de cazare si recreere.

Google
Destinatii de vacanta - informatii, harti, vremea, cazare la hoteluri:
HOME | HARTI
| TURISM , CAZARE | GHIDURI TURISTICE
Web Design