Hoteluri, cazare, harti, turism, hotel, litoral, munte, harta rutiera
 
Google
Hoteluri Andorra
Hoteluri Austria
Hoteluri Belgia
Hoteluri Bosnia Hertegovina
Hoteluri Croatia
Hoteluri Cipru
Hoteluri Danemarca
Hoteluri Elvetia
Hoteluri Finlanda
Hoteluri Franta
Hoteluri Germania
Hoteluri Grecia
Hoteluri Irlanda
Harti
Agentii de turism
Vremea in Romania
Prefixe telefonice
Constanta
Mamaia
Eforie Nord
Eforie Sud
Costinesti
Neptun
Saturn
Jupiter
Venus

 


HOME CONSTANTA LITORAL

   

CONSTANTA
Despre Constanta
Istoric Constanta

HOTELURI CONSTANTA
Hoteluri 4 ****
Hotel Bulevard | Hotel Royal
Hoteluri 3***
Hotel Class | Hotel Kleyn | Hotel Ferdinand | Hotel Megalos
Hotel Gucci | Hotel Oxford
Hoteluri 2**
Hotel Jolie

Despre Constanta :
Constanta este un oras efervescent, ce imbina istoria milenara cu modernismul. Constanta isi primeste oaspetii cu bratele deschise, cu mult farmec si cu locuri surprinzatoare. Este un oras care celebreaza multiculturalismul, un oras in care civilizatia orientala se intilneste si se impleteste cu cea occidentala pentru a genera un spirit spectaculos si efervescent.
Constanta trebuie vizitata vara si iarna, primavara si toamna, Constanta se dezvaluie si se deschide in fata turistului explorator precum o poveste citita vara sub cerul plin de stele al plajelor virgine.
Acorda timp vacantei tale in Constanta pentru a descoperi orasul vechi, porturile Constantei, cladirile cu povestile lor, salba de statiuni, manastirile si vestigiile Romane de pe tot cuprinsul Dobrogei, plajele virgine de la Grindul Chituc si nu in ultimul rand acorda-ti timp sa cunosti oamenii, cu obiceiurile lor, cu traditiile lor.
Nu pleca inainte de a gusta din placinta Dobrogeana, din saramura de peste si din celelalte preparate culinare pregatite in bucatariile Dobrogene.

Istoric Constanta

Grecii, bizantinii si turcii si-au pus amprenta asupra istoriei acestui oras. In secolul al VII - lea, Grecii au intemeiat cetatea Tomis.
Au trecut mai bine de 2500 de ani de cānd pe locul orasului Constanta de azi a fost intemeiata o asezare a navigatorilor si negustorilor greci veniti din orasul Milet (Asia Mica).
In calatoriile lor pe mare, incercatii corabieri greci au fost atrasi de adapostul oferit de golful si peninsula formata pe tarmul Marii Negre, precum si de schimbul foarte bun de produse facut cu capeteniile populatiei locale, getii "cei care se cred nemuritori" (Herodot).
Cea mai mare inflorire o cunoaste orasul cetate, care a capatat numele de Tomis, mai ales pe la mijlocul sec. I era noastra. Stapānirea romana asupra tinutului dintre Istros (Dunare) si Pontul Euxin (Marea Neagra), devenit provincie romana, ridica cetatea la rangul de capitala. In acest timp au fost inaltate temple si edificii marete, piete publice si terme (bai), ateliere de prelucrat marmura, s-au construit strazi si cartiere noi. Dar infloritoarea cetate este pustiita de avari in anul 601. Cāteva veacuri mai tarziu, pe ruinele Tomisului, se infiripa o mica asezare de pescari, din care, treptat,in secolele urmatoare s-a dezvoltat Constanta.
Ramasitele vechii civilizatii se intalnesc in orasul de azi la tot pasul. La Tomis si-a petrecut ultimii ani ai vietii marele poet latin Ovidiu ce a consemnat in operele sale ("Tristele" si "Ponticele") pretioase informatii despre viata si obiceiurile getilor bastinasi.
Mai pot fi vazute in Constanta de azi resturile zidului roman care inchidea la nord vest cetatea Tomisului si ruinele portilor de vest si nord, prin care se facea iesirea din cetate. Edificiul roman cu mozaic, cel mai pretios complex arhitectural descoperit, dateaza din secolele III-IV; pardoseala acestui edificiu cu ziduri groase si inalte este formata din bucatele colorate de mozaic, desenele reprezentand figuri geometrice si florale.
Prin conceptia artistica si dimensiunile sale, mozaicul de la Constanta se numara printre primele de acest fel din lume. Se pare ca edificiul, avand la nivelul mijlociu si subsol magazii pentru marfuri si o piateta, servea negotului, fiind in acelasi timp loc de desfacere a marfurilor si de depozitare a lor.
Alte numeroase vestigii ale cetatii Tomis se gasesc in muzeul orasului, printre ele figurand piese deosebite precum: statuia de marmura a zeitei Fortuna, protectoarea cetatii Tomis, impreuna cu Pontos, zeul Marii Negre; statuia, tot de marmura a sarpelui Glycon (o divinitate asiatica).


Google
Destinatii de vacanta - informatii, harti, vremea, cazare la hoteluri:
HOME | HARTI
| TURISM , CAZARE | GHIDURI TURISTICE
Web Design